Večeras na Gradskom trgu u Čačku - Koncert Nemanje Radulovića u 21.00 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Večeras na Gradskom trgu u Čačku - Koncert Nemanje Radulovića u 21.00
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
11.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Koncert čuvenog violiniste Nemanje Radulovića održaće se od 21.00 na Gradskom trgu u Čačku, u okviru projekta ČAČANSKA RODNA – Čačak,



Nacionalna prestonica kulture. Nemanja Radulović nastupiće zajedno sa svojim kamernim ansamblom „Double Sens” i izvešće numere sa novog albuma „Roots” (Koreni) u izdanju Warner Classics. Ovo je jedinstvena prilika za sve koji nisu uspeli da nađu ulaznice za Radulovićev koncert ovih dana, da odu u Čačak na koncert na otvorenom, uz slobodan ulaz.
Na albumu „Koreni” (Warner Classics) , između ostalih, nalaze se kompozicije: "Što te nema" pevačice Jadranke Stojaković, „Hommage” (omaž) Aleksandru Šišiću, „Đelem, Đelem”, „Makedonsko devojče”, "King David“, "Mambo", "Moscow Night", "The Butterfly Lovers", "Indifference", i druge.

Srpsko-francuski violinista Nemanja Radulović svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću, uzbudljivom virtuoznošću, dubinom izraza i avanturističkim programom zagovara teoriju da muzika ima moć da zbližava ljude. Njegov dugo očekivani debi na BBC Proms-u 2019. sa Simfonijskim orkestrom Bornmuta i Kirilom Karabitsom predstavljao je Koncert za violinu Berbera odsviranog sa „lirskom delikatnošću i supervirtuoznošću poslednjeg pokreta“ (The Times). Ekskluzivno potpisan za Warner Classics 2021. godine, debi album Nemanje Radulovića pod nazivom ROOTS predstavlja očaravajuće zvučno putovanje izazvano njegovim brojnim uticajima i inspiracijama do danas. Njegov prethodni album, „Baika”, jedan u nizu od devet uspešnih snimaka napravljenih za izdavačke kuće Deutsche Grammophon i Universal Music Group, proglašen je „vatrenim vihorom muzike“ od strane BBC Music Magazina, koji mu je dodelio 5 zvezdica i željenu nagrada Izbor kritike. Magazin Gramofon pohvalio je Baikine ’maštovite parove’, rekavši da "Radulović Koncertom za violinu Hačaturijana šalje energiju i vatrenu snagu..." i da je "sa Radulovićem kao pripovedačem, ovo album sa zadivljujućim pričama .’ Dobitnik nagrade Echo Klassik 2015. za Otkirće godine, Radulović je umetnik koji nastoji da proširi granice klasične muzike. Okupio je pravu armiju vernih obožavalaca širom sveta koji su uživali u njegovim nastupima sa mnogim vodećim svetskim orkestrima, uključujući Filharmoniju iz Londonda, Minhensku filharmoniju, Nemački simfonijski orkestar Berlina, Državnu kapelu Drezden, Kraljevsku filharmoniju iz Liverpula, Tokio simfoniju iz Tokija, Simfonijski orkestar Montreala, Nacionalna filharminija Španije, Holandska radio filharmonija, NDR Radiofilharmonija Hanover, VDR Simfonijski orkestar Keln, Orkestar radio Francuske, Belgijski nacionalni orkestar, Nacionalni orkestar iz Lila, i mnogi drugi.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak koncert nemanja radulovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.473.742 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)